Product filters Product filters

Flossen48 artikelen

Flossen verbetert uw gebit vrijwel direct. Flos iedere dag met stevig flosdraad om tandplak en etensresten eenvoudig te verwijderen. U heeft de keuze uit floss van o.a. Oral-B, Johnson & Johnson en Everbright. Verbeter uw mondhygiëne vandaag nog en start met flossen.

Flossen is een aanvulling aan uw dagelijkse mondhygiëne. Natuurlijk is het aan te raden om uw tanden minimaal tweemaal per dag te poetsen. Maar dat is niet genoeg. Een elektrische tandenborstel kan niet altijd direct bij de kleine ruimtes. Door uw gebit te flossen, zorgt u ervoor dat de kleinste vuiltjes tussen de tanden verwijderd worden.

Waarom flossen?

De belangrijkste reden waarom u iedere dag even zou moeten flossen, is vanzelfsprekend de gezondheid van uw gebit. Tandplak is de nummer 1 reden voor het ontstaan van tandplak en daarop volgend tandsteen.

Bij een controle bezoek aan de tandarts, is tandsteen vaak de reden voor een vervolg afspraak. Dit kost tijd en extra werk voor uw tandarts. Kortom: altijd even zorgen dat u een flosdraadje in uw tas heeft. Dit scheelt u weer een hoop problemen.

Oral-B flosdraad of ander A-merk

Een goede flosdraad voor dagelijks gebruik is bijvoorbeeld de Everbright Floss. Het draad van de Everbright Floss bestaat uit speciale vezel en polymeerlaag. De floss is goed betaalbaar en hij doet wat hij moet doen: sterk blijven om uw gebit te reinigen.

Heeft u voorkeur voor een flosdraad met een mintsmaak? Dan gaat u bijvoorbeeld voor de Oral-B Satin Floss. Tijdens het flossen komt er een frisse mintsmaak vrij, waardoor u er een lekkere smaak aan overhoudt.

Is Waxed Floss toch iets meer voor u? Dan kunt u bijvoorbeeld gaan voor de Reach Waxed Floss 200m. Waxed Floss bestaat uit een speciale wax laag, waar de etensresten gemakkelijk achter blijven plakken.

Hoe u het beste kunt flossen

Wanneer u begint met flossen, is de kans aanwezig dat u het niet helemaal op de goede manier doet. Er is dan kans dat u het tandvlees beschadigt.

Een goede flosbeurt begint met het flosdraad om de middelvinger te wikkelen. De lengte mag ongeveer 30-40 cm zijn. Maak vervolgens rustige bewegingen tussen de tanden door. Onder uw tandvlees zit ook altijd tandplak verscholen. Zorg dat u die ruimtes ook altijd even meepakt.

Flosdraad voor bruggen, kronen en beugels

Oral-B en TePe hebben flosdraad voor bruggen, kronen en beugels. Het gaat hierbij om de Super Floss Mint en de Bridge & Implant Floss.

Het flosdraad is aan de uiteindes een stuk dikker qua materiaal, waardoor het afbreken een stuk minder snel gebeurt. Het middelste gedeelte waarmee geflost wordt, bestaat uit gewone en sponsachtige materialen. Ze worden in stukjes geleverd.

Persoonlijk advies over flosdraad bij Tandenborstel.com

De keuze is groots en daarom staan wij altijd voor u klaar om u persoonlijk advies te geven. Bel ons op nummer +31 (0) 88 - 52 51 500 of mail ons via het e-mail adres klantenservice@tandenborstel.com.

Heeft u de keuze voor uzelf al gemaakt? Dan kunt u gemakkelijk uw bestelling plaatsen via onze website. Voor 15:00 uur besteld op een werkdag, is de volgende dag in huis!

Gratis verzending Boven de €45.- leveren wij gratis in Nederland en België
Snelle levering Op werkdagen voor 17.00 besteld, dezelfde dag verzonden
Garantie 2 jaar garantie op alle elektrische tandenborstels
14 jaar ervaring Wij scoren een 9.4 bij Kieskeurig.nl, Kiyoh en Beslist