Blog

05-03-2017
door Sophie de Wit

Hier vindt u al onze blogberichten.

 

Zo houd je jouw elektrische tandenborstel en houder schoon: tips en tricks

28-05-2024
door Sophie de Wit

Tijdens het schoonmaken van de badkamer valt het steeds weer op: die elektrische tandenborstel. Want we weten niet hoe het er met jouw tandenborstel voor staat, maar op het houdertje in onze badkamer verschijnt in elk geval al snel een combi van water en tandpasta. Maar geen zorgen, hier zijn enkele eenvoudige hacks om je elektrische tandenborstel en houder schoon te houden.

Beste Waterflossers van 2024!

02-05-2024
door Sophie de Wit

Een waterflosser, ook wel bekend als monddouche of orale irrigator, is een innovatief apparaat dat een krachtige straal water gebruikt om tussen je tanden en langs je tandvlees te spoelen, wat helpt bij het verwijderen van voedselresten, tandplak en bacteriën. Het gebruik van een waterflosser kan een cruciale rol spelen in het handhaven van een uitstekende mondgezondheid en het bevorderen van een stralende glimlach.

Slechte Adem? Niet meer met deze praktische tips!

18-04-2024
door Sophie de Wit

Een onaangename adem, beter bekend als halitose, kan een behoorlijk ongemak veroorzaken en zelfvertrouwen ondermijnen. Maar wat zijn eigenlijk de oorzaken van deze hinderlijke geur uit onze mond? Hoe kunnen we het voorkomen? En welke stappen kunnen we nemen om het te bestrijden? In deze blog nemen we een diepe duik in deze onderwerpen, met waardevolle tips en adviezen om je adem weer fris te laten ruiken.

Alles over gevoelig tandvlees: oorzaken, oplossingen en preventie

25-03-2024
door Sophie de Wit

Heeft u last van gevoelig tandvlees? Dan bent u niet de enige. Veel mensen ervaren dit ongemak en het kan verschillende oorzaken hebben. In deze blog bespreken we alles wat u moet weten over gevoelig tandvlees, van de oorzaken tot mogelijke oplossingen en preventieve maatregelen.

Gevoelige tanden: oorzaken, verlichting en preventie: uw ultieme gids!

08-03-2024
door Sophie de Wit

Last van gevoelige tanden? U bent echt niet alleen! Het kan uw dag flink verpesten, die scherpe steek bij een slok koude drank of een hap van je favoriete snack. Kort gezegd: uw tanden schreeuwen om hulp als ze koud, zoet, zuur, of zelfs de tandenborstel tegenkomen.

Die pijnlijke flash? Dat heet dentinale hypersensitiviteit. Klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat het zachte binnenste van uw tand, dat normaal door uw glazuur beschermd wordt, niet meer verstopt zit. Au!

Geen paniek, hoewel die prik tijdelijk is, weet u nu dat het tijd is voor actie. Laten we die gevoelige tanden eens even flink aanpakken!

TOP 10: Beste elektrische tandenborstels van 2024

05-03-2024
door Sophie de Wit

Het kiezen van de juiste elektrische tandenborstel kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral gezien het enorme aanbod dat tegenwoordig beschikbaar is. Met een overvloed aan opties, van sonische tot magnetische aandrijving, ronde tot rechte borstelkoppen, en zelfs de toevoeging van bluetooth-functionaliteit, is het begrijpelijk dat consumenten soms door de bomen het bos niet meer zien. Maar maak je geen zorgen, wij begrijpen deze uitdaging en zijn hier om te helpen!

Tandplak voorkomen, verwijderen en de oorzaak: uw ultieme gids!

01-03-2024
door Sophie de Wit

Tandplak is een dunne, kleverige laag die zich continu op en tussen uw tanden vormt. Het bestaat uit miljoenen bacteriën die zich voeden met de suikers uit ons voedsel, wat resulteert in de productie van zuren die het tandglazuur kunnen aantasten. Deze bacteriële laag is de primaire oorzaak van tandvleesontsteking, gaatjes, en uiteindelijk tandsteen als het niet regelmatig wordt verwijderd. Het goede nieuws? Met de juiste tools en technieken kan tandplak effectief worden bestreden. In het kader van de Maand van de Mondverzorging lichten we de essentiële stappen en producten uit die u helpen uw mond gezond te houden. 

7 witte tanden tips - natuurlijke methoden voor wittere tanden

29-02-2024
door Sophie de Wit

Witte tanden zijn een hype. Iedereen kent de Hollywood smile: een stralend witte glimlach met lijnrechte tanden. Een schoon, fris en wit gebit geeft een gezonde uitstraling. Van nature heeft eigenlijk niemand sneeuwwitte witte tanden. Er zit altijd een gele gloed overheen.

Welke Oral-B opzetborstel past op mijn elektrische tandenborstel?15-02-2024
door Janneke Dijkstra

Als u zich afvraagt welke opzetborstels er precies op uw elektrische tandenborstel passen, bent u niet de enige. Het assortiment opzetborstels is namelijk enorm. Maar geen zorgen, wij staan voor u klaar om dit vraagstuk op te lossen. Het kiezen van de juiste elektrische tandenborstel is een belangrijke stap in uw mondverzorgingsroutine. Maar het kiezen van de perfecte opzetborstel kan net zo uitdagend zijn. Hier is een handige gids om u te helpen de ideale opzetborstel voor uw gebit te kiezen.

Uw Valentijnsdag Gids 2024: op date met een onweerstaanbare glimlach

05-02-2024
door Sophie de Wit

Uw Valentijnsdag Gids 2024: op date met een onweerstaanbare glimlach

Valentijnsdag 2024 staat voor de deur, en bij Tandenborstel.com weten we dat elk detail telt om deze dag onvergetelijk te maken. Of u nu plant om uit eten te gaan, een romantische hotelnacht te beleven, gezellig thuis een film te kijken, of een self care avondje voor uzelf organiseert, wij hebben de perfecte producten om u voor te bereiden op een dag vol liefde en romantiek.