Privacybeleid Tandenborstel.com B.V.

Wanneer u een bestelling plaatst via onze webshop dan hebben wij uw gegevens nodig om ervoor te zorgen dat wij uw bestelling kunnen bezorgen. Wij springen altijd zo voorzichtig en zorgvuldig mogelijk om met uw persoonsgegevens. Uiteraard dragen wij er zorg voor uw gegevens veilig te bewaren. Onderstaand kunt u onze privacyverklaring raadplegen. Heeft u hier vragen over neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

DOWNLOAD PRIVACYVERKLARING

In ons privacybeleid kunnen wijzigingen plaatsvinden wanneer nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. U kunt de actuele versie van het beleid altijd terugvinden op deze pagina. Wij raden u aan het privacybeleid regelmatig te raadplegen. Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 22 mei 2018.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?

Tandenborstel.com B.V. (“tandenborstel.com”), gevestigd aan de Heusdensebaan 50, 5061 PS te Oisterwijk, is de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit privacybeleid.

Wanneer is dit privacybeleid van toepassing?

Ons privacybeleid geldt voor alle persoonsgegevens die wij verwerken wanneer u wel eens contact hebt gehad met Tandenborstel.com B.V. als bezoeker, klant en zakelijke relatie. is van toepassing op alle persoonsgegevens die bol.com verwerkt van iedereen die weleens contact heeft (gehad) met bol.com, zoals onze bezoekers, klanten en zakelijke contactpersonen.

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die voor u als individu gelden. U kunt denken aan uw naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres. Maar ook gegevens zoals je IP-adres of het klantnummer zijn persoonsgegevens. En andere gegevens die uniek zijn voor u, zoals uw bestelgeschiedenis of surfgedrag.

Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?

Wij verwerken de persoonsgegevens van iedereen die direct of indirect contact heeft (gehad) met Tandenborstel.com B.V., evenals zakelijke relaties.

We krijgen de gegevens rechtstreeks van u, wanneer u onze website bezoekt, een profiel aanmaakt en bepaalde gegevens invult of wanneer u contact zoekt met onze klantenservice via e-mail, chat, telefoon of whatsapp. Het kan voorkomen dat iemand een bestelling als cadeau naar uw adres verstuurt. Wij verkrijgen dan uw naam- en adresgegevens. Ook kan het zo zijn dan Tandenborstel.com B.V. uw gegevens van andere partijen ontvangt zoals wederverkopers (Bol.com en Blokker Holding), maar alleen wanneer u daarvoor toestemming hebt gegeven bij deze partijen.

Welke gegevens verwerken wij van u, waarvoor gebruiken wij die en hoelang worden deze bewaard?

Gegevens voor het verwerken van uw bestelling

Wanneer u iets bestelt hebben wij bepaalde gegevens nodig om uw bestelling te kunnen bezorgen en u hiervan op de hoogte te houden. Ook voor het afhandelen van retouren en garantieaanvragen zijn deze gegevens nodig. De gegevens die Tandenborstel.com B.V. hiervoor verzameld zijn uw naam, bezorg- en afleveradres, e-mailadres, telefoonnummer en betaalgegevens. De gegevens zijn nodig om de koopovereenkomst uit te voeren die u met ons hebt gesloten. Op grond van de belastingdocumentatie moeten wij de gegevens gerelateerd aan uw bestelling 7 jaar bewaren. Daarna zullen wij zorg dragen voor het anonimiseren of verwijderen van uw gegevens.

Gegevens in uw account

In uw persoonlijke account worden de volgende gegevens bewaard: uw naam, bezorg- en afleveradres, e-mailadres, telefoonnummer, BTW-nummer (uitsluitend voor bedrijven) en betaalgegevens.

Daarnaast bewaren we in uw account ook uw ordergeschiedenis inclusief bijbehorende producten, betaalmethode en verzendwijze. Ook de door u opgeslagen favorieten zijn hier zichtbaar.

Bestelgemak staat hoog in het vaandel. Zolang u klant bent van Tandenborstel.com worden uw gegevens in uw account bewaart. Wanneer u gedurende 7 jaar niet meer actief inlogt worden deze gegevens verwijderd. Daarnaast kunt u ons te allen tijden verzoeken uw account te verwijderen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Gegevens over uw contact met de klantenservice

U kunt 24/7 contact opnemen met de klantenservice. Hiervoor kunt u met ons telefoneren, e-mailen, chatten, whats-appen of een bericht versturen via social media, zoals Facebook en Twitter. Wanneer wij uw gegevens bewaren kunnen wij u uiteraard veel sneller helpen. Uw gegevens worden niet actief geregistreerd, maar wij kunnen de communicatie per e-mail altijd oproepen om u verder te helpen. Wanneer u actief klant bij ons bent zullen wij deze gegevens bewaren. Telefoongesprekken worden niet geregistreerd of bewaard.

We kunnen je een volgende keer sneller helpen door jouw gegevens te bewaren. De aantekeningen over het klantcontact bewaren wij dan ook zolang je actief klant bij ons bent. Berichten via Social Media zijn gedurende 4 jaar toegankelijk, tenzij u deze eerder verwijdert uiteraard.

Bezoek en gebruik van de shop (algemeen)

Wanneer u onze webshop bezoekt verwerken wij een aantal gegevens. Denk hierbij aan uw IP-adres, klik- en koopgedrag, zodat wij u persoonlijker van dienst kunnen zijn.

Met behulp van cookies kunnen we onder andere zien welke onderdelen van de website u hebt bekeken. Het is mogelijk dat we de gegevens omtrent uw gebruik en bezoek van onze site koppelen aan uw profielgegevens. Dit zijn de gegevens die we dan onder andere via Google Analytics verwerken:

  • IP-adres van uw apparaten (bijvoorbeeld computer, tablet of mobiele telefoon) en cookie-ID’s
  • Bezochte webpagina’s en duur van bezoek of sessie
  • Welke internetbrowser u hiervoor gebruikt, bijvoorbeeld Safari of Google Chrome
  • Klikgedrag en bekeken advertenties, denk aan zoekopdrachten, welke artikelen u heeft bekeken, op welke advertenties u heeft geklikt en wat u aanklikt tijdens het bestellen
  • Transactiegegevens 

Account aanmaken en beheren

Om een bestelling te plaatsen op Tandenborstel.com kunt u eventueel een profiel aanmaken, maar dit is niet noodzakelijk. Besluit u een profiel aan te maken dan verwerken wij hiervoor de volgende gegevens:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres
  • Factuuradres
  • Telefoonnummer
  • Verzendadres
  • Wachtwoord

Wanneer u het aangemaakte profiel actief gebruikt voor het plaatsen van bestellingen dan voegen wij hier de volgende data aan toe:

  • Besteldatum
  • Bestelnummers
  • Factuurnummers
  • Details van je bestellingen, zoals aantal bestellingen, bedragen, artikelen, artikelnummers, aantal en prijs
  • Verzenddata
  • Trackinggegevens
  • Bezorgkosten
  • Overzicht bestelgeschiedenis
  • Voorkeur e-mailinschrijving
  • Betaalmethodes
  • Uw bezorgvoorkeuren (opmerkingen, afleverlocaties)

Artikelen kopen en laten bezorgen

Bestellingen die u bij Tandenborstel.com plaatst kunt u laten thuisbezorgen of ophalen bij het afhaalpunt in Ravenstein. Tijdens het bestellen verwerken we verschillende gegevens. Wanneer u een bestelling plaatst ontvangt u tevens e-mailupdates omtrent uw bestelling, zoals een betaal- en verzendbevestiging met trackinggegevens. Ook vragen wij u zou willen overwegen een review te plaatsen op Beslist, Kieskeurig of Kiyoh. Vanaf het moment dat u bestelling plaatst op Tandenborstel.com en deze wilt laten bezorgen, verwerken wij de volgende gegevens van u:

  • Inhoud van de bestelling (o.a. aantal, soort artikelen, BTW en bezorgkosten)
  • Transactiegegevens (manier van betalen, je rekeningnummer en betaalgegevens)
  • Bezorgmethode (thuisbezorgd of bezorgd bij afhaalpunt in Ravenstein)
  • Voor- en achternaam
  • Verzend- en afleveradres
  • Trackinggegevens
  • Eventuele couponcodes die u inwisselt
  • Eventuele opmerkingen die u ons geeft voor de bezorging

Wanneer u een bestelling plaatst en betaalt bij Tandenborstel.com gaat u een koopovereenkomst met ons aan. Op elk aanbod en elke koopovereenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Vragen, klachten en garanties

Heeft u een vraag, dient u een klacht in, of heeft een defect artikel, dan neemt u contact op met onze klantenservice. Om u verder te helpen zullen wij uw garantiegegevens oproepen. Alle gegevens omtrent de garantie- en klachtafhandelingen bewaren wij net zo langs als bestellingen, namelijk gedurende 7 jaar. Mocht uw klacht tot een procedure leiden dan zijn wij genoodzaakt uw gegevens langer te bewaren.

Marketing

Wanneer u toestemming heeft verleend voor het plaatsen van cookies omtrent uw websitebezoeken, kunnen wij u benaderen via andere marketingkanalen. Schrijft u zich tijdens het bestelproces in voor onze e-mailnieuwsbrief dan zullen wij u per e-mail benaderen voor marketingdoeleinden.

Door uw gedrag op basis van onze marketinguitingen te analyseren kan Tandenborstel.com uw persoonlijke voorkeuren afstemmen. Hier komt profilering bij kijken: dit is elke vorm van geautomatiseerde gegevensverwerking waarbij we bepaalde persoonlijke aspecten van u analyseren om onder andere uw persoonlijke voorkeuren, interesses, gedrag, betrouwbaarheid en uw economische situatie te voorspellen. We maken hiervoor onder andere gebruik van cookiegegevens en accountgegevens. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Laatst bekeken-producten
  • Reclamebanners met artikelen die je eerder hebt bekeken

We analyseren hoe effectief onze campagnes zijn op basis van uw gedrag. Hiervoor kijken we naar uw (re)actie. Klikt u bijvoorbeeld door in e-mails of op banners om artikelen te bekijken of te kopen? We verwerken voor marketingdoeleinden verschillende gegevens. Uitgebreide informatie kunt u terugvinden in onze privacyverklaring.

Sociale media

Stuurt u ons berichten via Social Media, zoals els je via sociale media communiceert dan zullen wij deze gegevens voor service-doeleinden 4 jaar behouden. U kunt ons uiteraard verzoeken dit tussentijds te verwijderen, of dit zelf verwijderen.

Met wie worden uw gegevens gedeeld?

Voor het optimaal verzorgen van onze beloftes, het bezorgen van de bestellingen en overige activiteiten, nemen wij meerdere partijen in de arm. Voor zover deze partijen uw gegevens verwerken in opdracht van Tandenborstel.com B.V., doen zij dat als verwerker. Alle afspraken over onder andere beveiliging, geheimhouding en uw rechten zijn opgenomen in de verwerkingsovereenkomsten die we met deze derde partijen hebben gesloten. We werken samen met partijen die ons helpen met de volgende diensten:

  • Logistieke en operationele doeleinden: denk aan postverwerkers, pakketbezorgers en partijen die ons helpen met het versturen van e-mails.
  • Marketingdiensten: voor het personaliseren van onze shop en het tonen van relevante aanbiedingen en advertenties op onze website en de websites/apps van derden. Wij gebruiken hier software voor, zoals Google Adwords en Facebook Advertising.
  • Analysediensten: voor het analyseren van gegevens over je bezoek aan en gebruik van onze shop. We gebruiken hier software voor, zoals Google Analytics.
  • IT-dienstenvoor onderhoud en beheer van onze systemen en opslag van gegevens.
  • Service-partners: partijen die artikelen repareren
  • Paymentproviders: partijen die de betalingen verwerken, zoals iDeal en creditcardbetalingen.
  • Het samenwerken met toezichthouders, fiscale autoriteiten en opsporingsinstanties, zoals politie en openbaar ministerie. Alleen als we het wettelijk verplicht zijn verstrekken we gegevens aan deze partijen.

Waar slaan wij uw gegevens op?

De gegevens die Tandenborstel.com verwerkt worden opgeslagen binnen de Europese Economische Ruimte ("EER"). Het kan zeer sporadisch voorkomen dat gegevens die wij verzamelen, worden doorgegeven aan of opgeslagen op een bestemming buiten de EER, bijvoorbeeld omdat een van onze externe dienstverleners daar gevestigd is. Mocht hier sprake van zijn, zorgen zij dat dit gebeurt op een veilige en rechtmatige manier. Hier maken wij onderling afspraken over.

Hoe worden uw gegevens beveiligd?

Tandenborstel.com B.V. neemt voldoende maatregelen om uw persoonlijke gegevens te beveiligen. Uw privacy is onze zorg, daarom zullen uw gegevens veilig zijn en blijven bij ons. Wij dragen er altijd zorg voor dat uw persoonsgegevens alleen toegankelijk zijn voor medewerkers waarvoor het noodzakelijk is dat zij daarmee werken. Externe partijen zijn dan ook zorgvuldig door ons geselecteerd. Mocht u hier vragen over hebben, laat het ons dan weten via onze klantenservice.

  • Uw wachtwoord wordt versleuteld opgeslagen zodat niemand in uw account kan inloggen. Ook wij kunnen uw wachtwoord niet inzien.
  • Onze site is compleet beveiligd en voorzien van SSL-certificaat.
  • Onze IT-afdeling houdt in de gaten of er inbraakpogingen worden ondernomen. Wij repareren kwetsbaarheden en nemen maatregelen bij inbraak.
  • com B.V. gebruikt de laatste updates en software.
  • We hebben veel systemen die met elkaar communiceren. We zorgen ervoor dat we gegevens veilig en gecontroleerd van het ene naar het andere systeem sturen.

Wat gebeurt er bij een datalek?

Mocht er ooit sprake zijn van een beveiligingsincident of datalek, zoals bijvoorbeeld diefstal van een computer of een systeemhack, reageren wij hier direct op. Onze IT-afdeling zal het lek onderzoeken en beoordelen. Het datalek zal vervolgens zo spoedig mogelijk worden gedicht. Wij schakelen binnen 72 uur de Autoriteit Persoonsgegevens in, tenzij het onwaarschijnlijk is dat het datalek een risico oplevert voor uw privacy. Is dit echter wel het geval dan zijn we verplicht het lek ook aan u te melden. Heeft u een beveiligingsincident of datalek gevonden op Tandenborstel.com stuur dan meteen een mail naar info@tandenborstel.com of neem contact op met de klantenservice.

Welke rechten kunt u uitoefenen met betrekking tot uw gegevens?

Recht op informatie

U heeft recht op een transparante en begrijpelijke uitleg over onze omgang met uw persoonsgegevens en welke rechten u kunt uitoefenen. Daarom hebben wij bovenstaand toegelicht hoe wij met uw gegevens omspringen.

Recht op inzage

U heeft te allen tijde recht op inzage in uw gegevens die wij over u tot onze beschikking hebben. Dit kunt u aanvragen door contact met ons op te nemen. Wij zullen uw verzoek binnen 30 dagen verwerken.

Recht op correctie

U heeft uiteraard het recht om uw persoonsgegevens te laten wijzigen wanneer zij onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. Dit kunt u altijd via uw account bewerkstelligen, of u neemt contact met ons op en wij regelen het voor u.

Recht om bezwaar te maken

U heeft het recht om bezwaar te maken tegen verwerking van uw gegevens als u het niet eens bent met de manier waarop we uw persoonsgegevens verwerken. Dit recht geldt voor de gegevens die wij gebruiken voor direct marketing. Zo kun je ons vragen om uw gegevens niet langer te gebruiken voor gepersonaliseerde aanbevelingen op de website. Dit kunt u doen door contact met ons op te nemen. Daarnaast geldt dit recht ook voor andere gegevens die we van je gebruiken op basis van ons gerechtvaardigd belang. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat we de gegevens over uw surf- en zoekgedrag vergeten en blijven vergeten. U kunt ook preventief een add-on installeren of uw browserinstellingen wijzigen, zodat wij uw internetgedrag niet kunnen bekijken.

Recht op dataportabiliteit

U heeft het recht om uw gegevens, die u aan ons hebt verstrekt in het kader van de bestelling, te ontvangen in machine-leesbaar formaat. U kunt deze gegevens terugvinden en downloaden/printen in uw account. Uiteraard kunt u dit ook bij ons aanvragen dan zullen wij de gegevens binnen 30 werkdagen aanreiken.

Recht op beperking

U heeft het recht om beperking van de verwerking van uw gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij uw gegevens mogen bewaren (voor bijvoorbeeld garantie), maar niet mogen gebruiken. Dit recht is in een aantal gevallen van toepassing. Wanneer u van mening bent dat hier sprake van is, neemt u dan contact met ons op.

Recht om vergeten te worden/verzoek om account te verwijderen

U heeft het recht om ons te vragen alle gegevens die wij van u hebben te verwijderen. Gegevens die wij moeten bewaren in verband met de wet zullen wij uiteraard wel bewaren. Uw account en overige gegevens kunnen wij op verzoek verwijderen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Recht om een klacht in te dienen

U heeft het recht een klacht in te dienen over de manier waarop wij met uw gegevens omgaan. Heeft u een klacht? Dan lossen wij dit graag met u op. Neem hiervoor direct contact op met onze klantenservice. Tot slot heeft u ook het recht om zich met de klacht te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen over de manier waarop Tandenborstel.com B.V. met persoonsgegevens omgaat, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.