EXTRA DRUKTE
Houdt u er rekening mee dat pakketjes momenteel iets vertraagd zijn i.v.m. extreme drukte. Pakketjes kunnen mogelijk wat later bezorgd worden. Hartelijk bedankt voor uw geduld.

TOP 10: Beste elektrische tandenborstels van 2023

02-02-2023
door Sophie de Wit

Het kiezen van de juiste elektrische tandenborstel kan wat overweldigend zijn. Het aanbod is inmiddels zo enorm. Van sonisch tot magnetisch, ronde borstelkop tot rechte borstelkop en wel of geen bluetooth functie? Wij snappen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Wat is nu de beste elektrische tandenborstel en past die bij mijn wensen?

Wij hebben daarom een top 10 van de beste elektrische tandenborstels van 2023 samengesteld. Per tandenborstel vindt u een overzicht van de voor- en nadelen van elke tandenborstel. Lees snel verder en vind de beste tandenborstel voor u!

Nr. 1: Oral-B PRO 3 - beste elektrische tandenborstel

 

Op nummer 1 staat de perfecte allround tandenborstel: de Oral-B PRO 3. Deze elektrische tandenborstel is de beste tandenborstel voor dagelijkse reiniging van uw gebit. De 3 standen waar deze elektrische tandenborstel van voorzien is, zijn alle poetsstanden die u in de basis nodig heeft. De Oral-B PRO 3 is voorzien van de volgende poetsstanden:

  1. Daily clean voor dagelijkse plakverwijdering
  2. Sensitive voor gevoelige tanden en gevoelig tandvlees
  3. Whitening voor glanzend witte tanden.
Zo kunt u de modus dagelijks aanpassen op uw behoefte. 

Daarnaast is deze tandenborstel voorzien van een 360° poetsdruksensor. Deze sensor voelt de door u uitgevoerde druk rondom de volledige tand aan en waarschuwt u wanneer u te veel druk uitoefent. Te veel druk kan namelijk tandvleesproblemen veroorzaken. Met deze sensor is dat dus verleden tijd. 

Bij veel nieuwe tandenborstels die op de markt worden gebracht met de meest luxe accessoires of functionaliteiten is dit ook terug te zien in de prijs. Bij de Oral-B Pro 3 is dit zeker niet het geval. Voor een leuk prijsje is deze prachtige én goede tandenborstel al van u!

  Oral-B PRO 3 tandenborstels:  

 

Bekijk de complete PRO 3 Serie van Oral-B hier

 

Nr. 2: Oral-B iO Series 8

Je kunt het zo gek niet verzinnen of de Oral-B iO Series 8 elektrische tandenborstel heeft het! De Oral-B iO 8 tandenborstel is voorzien van de nieuwste technologieën en functies. De belangrijkste eigenschap van deze luxe tandenborstel, is de manier waarop hij aangedreven wordt. Deze Oral-B iO Series 8 tandenborstel werkt namelijk op magnetische aandrijving, wat niet alleen zorgt voor een nog schoner gebit, maar ook nog eens muisstil is. Zo kunt u heerlijk ontspannen poetsen. 


Naast de innovatieve aandrijving van de Oral-B iO Series 8 elektrische tandenborstel, is de tandenborstel voorzien van een aantal technieken die het tandenpoetsen nog een stukje makkelijker kunnen maken. 


Om te beginnen zijn verschillende functies van deze elektrische tandenborstel te personaliseren. U kunt bijvoorbeeld een welkomst boodschap personaliseren. Zo begint u elke dag met een glimlach. Ook geeft de tandenborstel automatisch aan wanneer het tijd is om uw opzetborstel te verwisselen. Zo weet u zeker dat u altijd zo effectief mogelijk poetst.


Naast dat de tandenborstel u begeleidt wat betreft het verwisselen van uw opzetborstels, analyseert de tandenborstel ook uw poetsgewoontes en poetstechnieken. Door middel van artificial intelligence herkent de tandenborstel uw gebit en uw poetsgedrag. Deze worden geanalyseerd en opgeslagen in de Oral-B iO app. Hier kunt u een overzicht van deze resultaten terugvinden en uw poetsgewoontes waar nodig eenvoudig aanpassen.


Kortom: de Oral-B iO Series 8 is een hypermoderne elektrische tandenborstel voorzien van de allerbeste technieken en functionaliteiten. 

  Oral-B iO Series 8 tandenborstels:  

Oral-B iO 8 White Elektrische Tandenborstel

Oral-B iO 8N Purple Elektrische Tandenborstel

 

Bekijk de complete iO 8 Serie van Oral-B hier

 

Nr. 3: Oral-B GENIUS elektrische tandenborstelDe mooie én bovenal effectieve Oral-B GENIUS X neemt een mooi plekje in op de derde plaats. De tandenborstel is onder andere voorzien van de vertrouwde A.I., Bluetooth, Gum Guard-technologie en poetsdetectie. Naast deze bekende functies, heeft deze Oral-B elektrische tandenborstel een aantal functies die de Oral-B GENIUS X onderscheiden van andere tandenborstels. 


Zo is de Oral-B GENIUS X voorzien van een accu met een lange levensduur. Dankzij de innovatieve Li-Ion accu gaat de Oral-B GENIUS X elektrische tandenborstel, wanneer volledig opgeladen, tot wel 2 weken mee! Zo grijpt u nooit mis. 


Waar veel mensen de elektrische tandenborstel gebruiken onder de douche of in bad, zijn niet alle tandenborstels hier geschikt voor. U kunt uw tandenborstel hier schade mee aanbrengen, welke vaak niet onder de garantie valt. De Oral-B GENIUS biedt hier de uitkomst. De Oral-B GENIUS X stofvrij en dompeldicht, wat inhoudt dat de tandenborstel zeer geschikt is om onder de douche of in bad te gebruiken. 

  Oral-B GENIUS tandenborstels:  

Oral-B GENIUS X Midnight Black - Artificial Intelligence

Bekijk de complete Oral-B GENIUS Serie van Oral-B hier

 

Nr. 4: Oral-B iO Series 4 elektrische tandenborstel


De Oral-B iO series 4 is de tweede elektrische tandenborstel in dit rijtje uit de Oral-B iO range. De iO series 4 is een stukje eenvoudiger dan de Oral-B iO 8 die hierboven al besproken is. Ondanks dat heeft deze elektrische tandenborstel een hoop overeenkomende kwaliteiten. Zo heeft ook de Oral-B iO series 4 een bluetooth functie, waarmee verbinding gemaakt kan worden met de Oral-B app. 


Daarnaast is de Oral-B iO Series 4 uitgerust met een Smartring. Dit is een ring die knippert als u de door tandartsen aanbevolen 2 minuten hebt gepoetst. Deze functies in combinatie met de unieke Oral-B iO techniek, de door tandartsen geïnspireerde ronde borstelkop en de micro-vibrerende borstelhaartjes van de Oral-B iO Series 4 Matt Black, zorgen voor het gevoel van professionele reiniging. 


De iO Series 4 is voorzien van 4 poetsstanden in tegenstelling tot de 6 poetsstanden van de Oral-B iO Series 8 tandenborstel. Echter omvatten deze 4 poetsstanden wel alles wat u nodig heeft: dagelijkse reiniging, whitening, gevoelige tanden en supergevoelige tanden. 


Ook deze elektrische tandenborstel is voorzien van een Lithium-Ion accu die tot wel 2 weken mee gaat. 

  Oral-B iO Series 4 tandenborstels:  


Oral-B iO Series 4 Matt Black Elektrische Tandenborstel


Oral-B iO Series 4 White Elektrische Tandenborstel


Bekijk de complete Oral-B iO Series 4 van Oral-B hier

 

Nr. 5: Oral-B Vitality 100 elektrische tandenborstel

De Oral-B Vitality 100 is zeer geschikt voor wie op zoek is naar een simpele, maar goede elektrische tandenborstel. De tandenborstel is effectief zonder al te veel poespas. De Oral-B Vitality 100 is hierdoor eenvoudig in gebruik. 


Het handvat van de Oral-B Vitality 100 is zorgvuldig ontworpen en samengesteld om het gebruikscomfort te verbeteren. Het ergonomische handvat ligt goed in de hand en door de vorm heeft u extra veel grip. Handig, want uw tandenborstel kan wel eens vochtig worden, waardoor grip houden lastiger kan worden. Dat is bij deze elektrische tandenborstel dus niet het geval!


De Oral-B Vitality 100 is voorzien van een timer van 4x 30 seconden. Zo weet u zeker dat u elke zone lang genoeg gepoetst heeft en de door tandartsen aanbevolen 2 minuten aantikt. 


De uitstraling van de Oral-B Vitality 100 verbloemd wat voor kracht deze elektrische tandenborstel daadwerkelijk in zich heeft. De tandenborstel draait 7.600 rotaties per minuut, waardoor tandplak geen kans maakt om te overleven. 


De Oral-B Vitality 100 is voorzien van een Ni-Mh accu. Deze accu is minder krachtig dan de Li-Ion batterij die tot wel 2 weken mee gaat. Wanneer de Ni-Mh accu volledig is opgeladen gaat deze ongeveer een week mee. 

 

  Oral-B Vitality 100 tandenborstels:  

Oral-B Vitality 100 Pink

Oral-B Vitality 100 White

Oral-B Vitality 100 Black

Oral-B Vitality 100 White & Black DUOSET

Oral-B Vitality 100 Black & Beauty DUOSET

Oral-B Family Edition Kids Frozen II + Vitality 100 White

 

Bekijk de complete Oral-B Vitality 100 van Oral-B hier

 

Nr. 6: Oral-B Smart 4 elektrische tandenborstel

Deze Oral-B Smart 4 is een goede alledaagse tandenborstel. Deze Elektrische Oral-B tandenborstel is wederom voorzien van een bluetooth functie die u kunt koppelen aan de Oral-B app. Door middel van smart coaching wordt u begeleid tijdens het poetsen van uw tanden. 


Daarnaast is de Oral-B Smart 4 voorzien van een poetsdruksensor, welke u direct een melding geeft wanneer u te veel druk zet op de tanden of het tandvlees. Zo voorkomt u dat u uw tanden of tandvlees beschadigt. 


Ook deze elektrische tandenborstel is weer voorzien van de super krachtige Lithium-Ion batterij, welke tot wel 2 weken mee gaat. 


De Oral-B Smart 4 is voorzien van 3 poetsstanden: dagelijkse reiniging, gevoelige tanden en whitening. De poetsstanden zijn dus niet zo uitgebreid als bij de Oral-B iO Series 8, maar u heeft keuze uit 3 basis poetsstanden met ieder toch een andere functie. 

  Oral-B Smart 4 tandenborstels:  

Oral-B Smart 4 4200W White - Bluetooth

Oral-B Smart 4 4500 Pink + Reisetui - Bluetooth


Bekijk de complete Smart 4 series van Oral-B hier


Nr. 7: Philips Sonicare 2100 elektrische tandenborstel


Met de Philips Sonicare 2100 geeft u uw gebit dagelijks de juiste verzorging. Deze eenvoudige elektrische tandenborstel heeft alle basisfuncties die u nodig heeft om uw tanden en tandvlees gezond te houden.


Een opvallend en onderscheidend kenmerk van de Philips Sonicare 2100 Easy-start-programma. Dit programma helpt u in 14 poetsbeurten geleidelijk wennen aan sonisch poetsen. Hiermee heeft u de mogelijkheid om de poetskracht geleidelijk en voorzichtig te verhogen de eerste 14 keer dat je je nieuwe tandenborstel gebruikt.


Daarnaast is de Philips Sonicare 2100 is voorzien van een SmartTimer. Deze geeft u aan wanneer de aanbevolen twee minuten gepoetst zijn. Ook is de elektrische tandenborstel voorzien van een Quadpacer, welke aangeeft wanneer het tijd is om een ander deel van de mond te gaan poetsen. Zo krijgt elk gebied van uw gebit de verzorging die het nodig heeft. 


Ook deze tandenborstel is voorzien van de Lithium-Ion batterij. De Philips Sonicare 2100 geeft u door middel van een lampje op het display een indicatie van hoe vol de batterij nog is. Zo komt u nooit voor een verrassing te staan. 

  Philips Sonicare 2100 Series tandenborstels:  

Philips Sonicare 2100 White HX3651/13

Philips Sonicare 2100 Light Blue HX3651/12

Philips Sonicare 2100 Light Pink HX3651/11

 

Bekijk de complete Philips Sonicare 2100 Series hier

 

Nr. 8: Oral-B iO Series 10 elektrische tandenborstelOok de gloednieuwe Oral-B iO Series 10 neemt een plekje in in de top-10. Het is de meest geavanceerde elektrische tandenborstel tot nu toe! 


De Oral-B iO Series 10 heeft iets wat geen een andere elektrische tandenborstel heeft. De Series 10 is namelijk voorzien van een unieke Smart Sense oplader. Deze Sense Smart oplader personaliseert je poetsbeurt met live coaching om je instructies te geven over hoe, waar en wanneer je moet poetsen. Deze coaching is fysiek terug te zien op de oplader. 


De Oral-B iO Series 10 is voorzien van 7 poetsstanden en verdeelt het gebit in 16 zones. Zo slaat u geen stukje over!


Ook deze Oral-B elektrische tandenborstel is natuurlijk weer voorzien van een bluetooth functie waarmee u uw tandenborstel kunt koppelen aan de Oral-B app. 


Een extra’tje wat bij de Oral-B iO Series 10 tandenborstel geleverd wordt is het oplaadbare reisetui. De elektrische tandenborstel kan op deze manier draadloos worden opgeladen wanneer u onderweg bent. Zo hoeft u niet langer opladers meenemen wanneer u op reis gaat, of kunt u uw tandenborstel onderweg opladen. 

  Oral-B iO Series 10 tandenborstels:  

Oral-B iO Series 10 Stardust White Elektrische Tandenborstel

Oral-B iO Series 10 Cosmic Black Elektrische Tandenborstel


Bekijk de complete Oral-B iO 10 Series hierNr. 9: Philips Sonicare 9000 elektrische tandenborstelDeze geavanceerde Philips elektrische tandenborstel is voorzien van wat meer functionaliteiten dan de eerder genoemde Philips Sonicare 2100. 


De Philips Sonicare 9000 heeft 4 poetsstanden en 3 intensiteiten. Een opvallende functie is de Brushsync technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de poetsstand automatisch aangepast wordt aan de opzetborstel die u gebruikt. Wanneer u bijvoorbeeld een Philips Optimal White opzetborstel gebruikt, zal de Philips Sonicare 9000 automatisch op de whitening stand gaan. 


De Philips Sonicare 9000 is voorzien van een bluetoothfunctie die u eenvoudig kan koppelen aan de Sonicare app. De app biedt u voortgangsrapportage waar u uw poetsresultaten terug kan vinden en eventueel aan kan passen. Ook krijgt u een seintje wanneer uw borstelkop toe is aan vervanging. Zo poetst u uw gebit elke dag optimaal!

 

  Philips Sonicare 9000 tandenborstels:  


Philips Sonicare DiamondClean 9000 Gradient Pink HX9911/84

Philips Sonicare DiamondClean 9000 Blue HX9911/88Bekijk de complete Philips Sonicare 9000 Series hier


Nr. 10: Ordo Sonic+ elektrische tandenborstelOrdo is een relatief nieuw en onbekend tandenborstelmerk in Nederland. De Ordo Sonic+ elektrische tandenborstels zijn te vergelijken met de bekendere Philips Sonicare elektrische tandenborstels. 


Deze 4 poetsstanden van de Ordo Sonic+ maken deze tandenborstel geschikt voor vrijwel iedereen: clean, white, massage en sensitive. De sensitive stand maakt deze tandenborstel dus ook geschikt voor men die last heeft van overgevoeligheid van de tanden of het tandvlees. De Ordo Sonic+ is voorzien van DuPond borstelharen van topkwaliteit.


De Ordo Sonic+ is voorzien van een SmartTimer die u een seintje geeft, wanneer u de door tandartsen aanbevolen twee minuten gepoetst heeft. Ook heeft het een Quadpacer, welke u gebit in 4 zones verdeeld en u aangeeft wanneer er van zone gewisseld kan worden. 


Ook deze elektrische tandenborstel is voorzien van een Lithium-ion accu die tot maarliefst 3 weken mee gaat! 

  Ordo Sonic+ tandenborstels:  


Ordo Sonic+ Charcoal Grey Elektrische Tandenborstel

Ordo Sonic+ Rose Gold Elektrische Tandenborstel

Ordo Sonic+ White Elektrische Tandenborstel


Bekijk de complete Ordo Sonic+ series hier