Tandenborstel.com gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Waarom flossen zo belangrijk is?!

27-10-2016
door Sophie de Wit

Een verzorgd gebit hebben is altijd fijn, toch? Zowel voor collega’s of medestudenten waar u dagelijks mee communiceert, als uw partner of een nieuwe liefde die u tegenkomt tijdens een avond stappen. Maar natuurlijk ook voor de belangrijkste persoon, namelijk voor uzelf!

Tandenpoetsen is de basis voor een goede mondhygiëne, maar er zijn zeker nog andere hulpmiddelen. Een van de manieren om uw gebit gezond te houden is door iedere dag voor het tandenpoetsen te flossen. Helaas is het vaak niet duidelijk waarom er geflost moet worden en hoe het precies moet. Daarom geven we u hier maar al te graag uitleg over! 

Flos er op los

De persoon die voor het eerst een floshandeling deed, had waarschijnlijk last van een etensrest tussen de tanden en zag het niet als een groot probleem. Maar tegenwoordig zijn tandartsen en mondhygiënisten zich er maar al te goed van bewust dat het veel verder gaat als zomaar een vuiltje. Tussen de tanden en kiezen blijft namelijk plak zitten. Hierdoor kunnen er ontstekingen aan bijvoorbeeld het tandvlees gaan ontstaan. Door te flossen verwijdert u plak tussen de tanden en kiezen. Zo voorkomt u dit soort ontstekingen.

Geschikte flosinstructie

U zult vast weleens gedacht hebben: hoe zorg ik dat ik op een goede manier mijn tanden flos. Dat zullen wij u nu stapsgewijs uitleggen:

  • Zorg dat u 30 tot 40 centimeter flosdraad pakt;
  • Wikkel het om de middelvingers om uitschieten te voorkomen;
  • Ga rustig tussen de pocket (ruimte tussen tanden) door;
  • Zorg ook altijd dat u het iets onder het tandvlees gebruikt. Nu schraapt u dus eigenlijk het plak onder het tandvlees vandaan.

 Als u dit ongeveer twee minuten doet voordat u poetst, wordt het vanzelf een dagelijkse gewoonte.

Kortom, zie uw gebit als een viool. Iedere tand is een afzonderlijke snaar en het flosdraad is de strijkstok. Om de gewenste klanken te krijgen uit het instrument, gaat een muzikant nauwkeurig langsde snaren. En zoals het met ieder muziekinstrument gaat, oefening baart kunst! Dit geldt ook voor het flossen. Als u het eenmaal onder de knie heeft, steelt u de show in uw eigen leven.

Soorten flosdraad 

Er is voor iedereen een soort flosdraad te krijgen. Verschillende merken, soorten en lengtes.