Tandenborstel.com gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Zijn elektrische tandenborstels beter?

27-10-2016
door Sophie de Wit

Zijn elektrische tandenborstels beter dan de handtandenborstel?

Iets kunnen missen als kiespijn. Dit bekende gezegde spreekt voor zich; we weten allen dat kiespijn enorm vervelend is. Uw gebit goed verzorgen is dan ook van groot belang. Niet enkel om kiespijn te voorkomen, maar ook voor de hygiëne van uw gebit, een frisse adem, het verwijderen van tandplak en etensresten, een mooie lach, om de kans op de infectieziekte tandbederf (cariës) te verklein, gaatjes en tandvleesontsteking te voorkomen en de tandartskosten te beperken.

Elektrische tandenborstels helpen u bij een goede verzorging van uw gebit. Er zijn twee typen elektrische tandenborstels. De sonische en de oscillerende-roterende tandenborstel. De eerstgenoemde lijkt het meest op de handtandenborstel en beweegt zijwaarts heen en weer. De oscillerende-roterende borstels hebben een ronde borstel en draaien heen en weer met ronde bewegingen.

Elektrische tandenborstels 

Zijn elektrische tandenborstels beter dan de manuele tandenborstel? Daar kunnen wij volmondig ‘ja’ op zeggen.

Elektrische tandenborstels:

  • verwijderen tandplak effectiever;
  • bereiken gemakkelijker de ruimten tussen tanden en kiezen;
  • maken automatisch de juiste poetsbeweging;
  • zijn verkrijgbaar met een signaal dat aangeeft wanneer de aanbevolen tijd van de poetsbeurt verstreken is;
  • zijn minder vermoeiend, waardoor men langer poetst;
  • zijn onder meer verkrijgbaar met poetsdruksensor (beschermt tanden en tandvlees tegen te hard poetsen), poetstijdcontrole en een signaal wanneer de poetskop vervangen moet worden;
  • stimuleren kinderen op een plezierige manier om te poetsen, door middel van mogelijkheden als een leuk design en muziekjes.

 

Vernieuwen opzetborstel

U dient, evenals bij de handtandenborstel, regelmatig uw opzetborstel te vernieuwen. Het best iedere drie maanden of zodra de haren uit elkaar of krom gaan staan. Er zijn speciale opzetborstels voor onder meer gevoelige tanden, kinderen en beugels. Tandenborstel.com heeft een tweetal merken in haar assortiment:  Oral-B opzetborstels en de Philips opzetborstels

De tand des tijds…

- Al duizenden jaren voor Christus gebruikte men takjes als tandenstoker en kauwstokje om het gebit te reinigen.

- De moderne tandenborstel komt tot leven in de veertiende eeuw. In China poetsten ze hun tanden met een stok met varkenshaar.

- In 1857 werd in de Verenigde Staten voor het eerst patent afgegeven voor de tandenborstel aan ondernemer Wadsworth.

- De eerste elektrische tandenborstel werd in 1939 in Zwitserland ontworpen. Deze was overigens nog niet draadloos.

- Napoleon Bonaparte is verantwoordelijk voor de snelle opmars van de tandenborstel in Frankrijk. Hij had een obsessie, namelijk mondhygiëne, en gaf zijn tweede vrouw Marie-Louise producten voor mondverzorging als huwelijkscadeau.

- Medio 2010 ontwikkelden Canadese wetenschappers een elektronische tandenborstel die op zonne-energie werkt en waarbij bovendien geen tandpasta meer nodig is.

- Nederlanders poetsen -met ruim zestig procent- het meest elektrisch van de wereld.