Tandenborstel.com gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Als ik nu bestel wanneer wordt mijn bestelling dan geleverd?

15-03-2017
door Sophie de Wit
Is de bestelling op werkdagen voor 15:00 uur besteld en betaald? Dan verzenden wij uw bestelling dezelfde dag. De bode PostNL of DPD  komt uw zending de volgende dag afleveren. In Nederland leveren wij met PostNL ook op zaterdag. In België leveren wij met DPD op maandag t/m vrijdag.

Hoe kan ik mijn bestelling wijzigen?

15-03-2017
door Sophie de Wit
Een bestelling geplaatst maar toch iets vergeten of wijzigen? Geen probleem, als uw bestelling nog niet is verzonden kan dit altijd. U kunt het beste even contact opnemen via telefoonnummer +31 (0) 88 - 52 51 500 of per mail naar klantenservice@tandenborstel.com.

Waarom rekenen jullie verzendkosten?

15-03-2017
door Sophie de Wit
Wij rekenen voor iedere bestelling - ongeacht hoe klein/groot en het aantal artikelen - altijd bezorgkosten.
In onze optiek bestaat er nooit zoiets als "gratis verzending". De postbode komt helaas nergens gratis aan de deur. Bij de meeste webshops worden de verzendkosten in de artikelen doorberekend. Dit betekent dat u voor ieder product verzendkosten betaalt. Om die reden willen wij het juist transparant houden en altijd een vast tarief rekenen voor de verzending. 
Hopelijk begrijpt u deze overweging.

Welke tandenborstel kan ik het beste bestellen?

15-03-2017
door Sophie de Wit
De keuze voor een elektrische tandenborstel is zeer persoonlijk. Ieder gebit heeft een andere poetsbehoefte. Om u een gedegen advies te kunnen geven overleggen wij dit graag met u. Dit hoeft echt niet direct de duurtste tandenborstel te zijn. U kunt het beste even contact opnemen via telefoonnummer +31 (0) 88 - 52 51 500 of per mail naar klantenservice@tandenborstel.com.

Kan ik mijn adres wijzigen nadat ik een bestelling heb geplaatst?

15-03-2017
door Sophie de Wit
Geen probleem, als uw bestelling nog niet is verzonden kan dit altijd. U kunt het beste even contact opnemen via telefoonnummer +31 (0) 88 - 52 51 500 of per mail naar klantenservice@tandenborstel.com.