Product filters Product filters

Interdentaal ragers267 artikelen

Ragers hebben een positief effect op uw gebit. U kunt tandplak en etensresten gemakkelijk verwijderen met een ragertje. Interdentaal ragers van GUM, maar ook van ons huismerk kunt u voordelig online bestellen. Mondhygiënisten raden u aan dagelijks te raggen, het liefst na iedere maaltijd.

Rager navigeert voor u langs de pockets van uw gebit

Een rager, hét instrument die als geen ander de weg weet te vinden langs de groeven van uw gebit. Het kan een irriterend gevoel zijn, wanneer u voelt dat er iets in de weg zit tussen de tanden. Dan is het aan u de keuze om er even een rager bij te pakken of dat u het laat zitten en net doet of het er niet zit.

Vertrouw ons er maar op, dat uw gebit u op een gegeven moment een stuk irritanter gaat vinden als u er niks aan doet. Zie de noodzaak in van het gebruik van ragertjes en uw gebit zal u daarvoor in ruil een hoop rust teruggeven.

Voorkom problemen betreft uw gebit met tandenragers

U vraagt zich waarschijnlijk af waarom uw gebit zo onrustig wordt als u geen interdentale ragers gebruikt? Dat is heel simpel uit te leggen. Tandplak is het grote probleem. Het ontstaat door het niet goed verzorgen van het gebit. Tandplak kan onder andere voor de volgende problemen zorgen:

  • Tandsteen – verharding van tandplak
  • Cariës – gaatjes
  • Gingivitis – tandvleesontsteking
  • Parodontitis – tandvleesontsteking, teruggetrokken tandvlees en kaakbot afbraak

Door ragertjes te gebruiken, bestrijdt u als het ware de tandplak. Bij dagelijks gebruik maakt u natuurlijk ook veel minder kans op tandsteen. Tandplak heeft dan geen kans om te "blijven plakken".

Verschil tussen de interdentale ragers

Ieder gebit verschilt en daarom is het meer dan logisch dat er een grote reeks aan interdentale ragers bestaat. Wij kunnen het ons voorstellen dat het verwarrend kan zijn welke ragertjes bij u passen. Ons assortiment is groot qua tandenragers.

Wij adviseren u eerst om even contact op te nemen met uw tandarts welke maat rager bij u past. De ragers bestaan namelijk uit een draaddikte en een borsteldikte.

De borsteldikte is het belangrijkste om rekening mee te houden. Dit is de breedte van de rager. Als deze te klein of te groot is, zal de rager niet doeltreffend zijn voor u. Er wordt in millimeters berekend of in maten zoals bij kledingmaten (XS, S, M en L).

"Tandpasta" voor uw interdentaal ragers  

Om het gebruik van een rager net een tikkeltje effectiever te maken, bestaat er een speciale vloeistof. Eigenlijk kunt u het zijn als tandpasta speciaal voor het ragen. Zo heeft Interprox de Interprox Gel en TePe de Gingival Gel.

Wat deze gels doen? De gels zijn te vergelijken met tandpasta, maar dan niet voor uw tandenborstel. U doet een klein beetje van de gel op uw rager. Er zit fluoride in de ragergel. Fluoride ontwikkelt een beschermlaag voor de pockets van uw gebit. Zo poetst u niet alleen het oppervlak van de tanden, maar ook de gedeeltes waarvan u denkt dat ze onbereikbaar zijn.

Persoonlijk advies over tandenragers bij Tandenborstel.com

De keuze is groots en daarom staan wij altijd voor u klaar om u persoonlijk advies te geven. Bel ons op nummer +31 (0) 88 - 52 51 500 of mail ons via het e-mail adres klantenservice@tandenborstel.com.

Heeft u de keuze voor uzelf al gemaakt? Dan kunt u gemakkelijk uw bestelling plaatsen via onze website. Voor 15:00 uur besteld op een werkdag, is de volgende dag in huis!

Gratis verzending Boven de €45.- leveren wij gratis in Nederland en België
Snelle levering Op werkdagen voor 17.00 besteld, dezelfde dag verzonden
Garantie 2 jaar garantie op alle elektrische tandenborstels
14 jaar ervaring Wij scoren een 9.4 bij Kieskeurig.nl, Kiyoh en Beslist